maanantai 3. kesäkuuta 2013

MoveMe kokkaa - Grillikasvikset

Nyt kun makkarakausi ja pihvi- sekä kanafilegrillajaiset ovat ylimmillään on aika ottaa osaa kilpavarusteluun ja kertoa MoveMe:n grillikasviksista. Suosittelen sekä kypsennettyjä kasviksia että tuoresalaattia grillattavan kanssa. Nyt kerron kuitenkin ensimmäisestä tarkemmin.

Minun ja miehen annokset in the making

Ainekset
  • Kesäkurpitsaa
  • Parsakaalia
  • Tomaattia
  • Porkkanaa
  • Sipulia (punaista ja tavallista)
  • Öljyä (oman maun mukaan, esim. oliiviöljyä)
  • Nokare voita
  • Pippuria, suolaa, chiliä, grillimaustetta, tuoreita yrittejä
  • Pippurituorejuustoa

Valmistus
  1. Kuori porkkanat ja tee niistä tikkuja
  2. Kiehauta porkkanoista isoin rapsakkuus pois mikrossa tilkassa vettä (mulla on tupperware astia, mutta toiminee missä tahansa kipossa johon saat kannen)
  3. Pilko sopiviksi palasiksi loput ainekset
  4. Änkeä foliopaperi tai kaksi päällekkäin ja kokoa kaikki kasvikset keoksi tinapaperin päälle
  5. Ripottele ja heittele hyppysellisiä ja reilumpia kourallisia mausteita kunkin ruokailijan maun mukaan kasvisten päälle
  6. Roiskauta runsaasti öljyä kasvisten päälle ja veistä voilastu koko komeuden päälle
  7. Kerää foliopaketti kokoon ja pistä hautumaan grilliin noin 30-40minuutiksi
  8. Kun kasvikset ovat kypsiä nappaa paketit pois grillistä ja anna jokaisen lisätä haluamansa määrä tuorejuustoa tai vaikka raejuustoa kasvisten päälle. 
  9. ps. Jos et ole varma kypsyydestä eivät paketit häiriinny pienestä haarukkatestistä matkan varrella. Muistat vain paketoida homman takaisin tiiviiksi. Ei suttaannu grilli, eikä mene paketin mehut hukkaan.

Öljyä lorottelen reilun ruokalusikallisen verran. Ja reilusti mausteita

Minun kuvissa näkyvässä määrässä kasviksia on annoksessa seuraavat kalorit:
Yhteensä 305kcal, josta
Proteiinia 7%
Hiilihydraatteja 20%
Rasvaa 73%
Kuituja 6g (päivittäinen suositus väh. 25g)

Jos annokseen lisää yhden kukkurallisen lusikallisen pippurituorejuustoa (rasvaa 12%), tulee kaloreita lisää 34kcal ja proteiinin määrä lisääntyy 1%, kun taas hiilihydraatit laskevat 1%. Tomaatin mehujen kanssa tuorejuusto tekee aika mahtavan kastikemaisen soosin kasvisten pohjalle. Voisin kutsua gourmeeksi jos tietäisin siitä jotain :) 

ps. Valmiista ei ole kuvaa, koska nälkä oli liian suuri... :)

1 kommentti:

  1. Nyt vasta hokasin että kuvaushetkellä ei ollut parsakaalia nyyteissä, mutta kalorilaskut täsmäävät ohjeeseen, eivät kuviin. Parsakaalia "kourallinen" eli noin 70-100g

    VastaaPoista